Jesteś tutaj:Strona główna Akty prawne Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia DZIAŁ II. Wymagania zdrowotne i znakowanie żywności Rozdział 9. Naturalne wody mineralne, wody źródlane i wody stołowe Art. 39. Rozporządzenie w sprawie wód mineralnych, wód źródlanych i wód stołowych

Art. 39. Rozporządzenie w sprawie wód mineralnych, wód źródlanych i wód stołowych
Dz.U.2023.0.1448 t.j. - Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia
1) szczegółowe wymagania, jakie powinny spełniać naturalne wody mineralne, wody źródlane i wody stołowe, w tym wymagania mikrobiologiczne, maksymalne dopuszczalne poziomy naturalnych składników mineralnych tych wód, warunki poddawania tych wód procesom usuwania składników lub nasycania dwutlenkiem węgla,
2) wzorcowy zakres badań, sposób przeprowadzania oceny i kwalifikacji rodzajowej wód, o których mowa w pkt 1,
3) szczególne wymagania dotyczące oznakowania, prezentacji i reklamy wód, o których mowa w pkt 1,
4) szczegółowe wymagania higieniczne dotyczące wydobywania, transportu i rozlewu wód, o których mowa w pkt 1
- mając na względzie potrzebę zapewnienia bezpieczeństwa żywności, przestrzeganie warunków określonych w art. 33 wprowadzanie do obrotu naturalnych wód mineralnych, oraz jednolite wymagania w tym zakresie obowiązujące w Unii Europejskiej.
Orzeczenia: 1
Do
Art. 39. Rozporządzenie w sprawie wód mineralnych, wód źródlanych i wód stołowych
sąd wydał
1
orzeczeń
Sprawdź

Uzyskaj dostęp
do pełnej bazy
ponad 260 000
orzeczeń.
Sprawdź
LexLege - Baza aktów prawnych i orzecznictwa
LexLege na 24 godziny
1-dniowy dostęp do bazy orzecznictwa, interpretacji podatkowych i aktów prawnych
Cena:
20,00 zł
LexLege na 1 miesiąc
31-dniowy dostęp do bazy orzecznictwa, interpretacji podatkowych i aktów prawnych
Cena:
49,00 zł
LexLege na 12 miesięcy
365-dniowy dostęp do bazy orzecznictwa, interpretacji podatkowych i aktów prawnych
Cena:
279,00 zł