Jesteś tutaj:Strona główna Akty prawne Rozporządzenie Ministra Rozwoju i Finansów w sprawie kontroli celno-skarbowej niektórych wyrobów akcyzowych Rozdział 3. Tryb przekazywania oraz zakres informacji o terminach czynności podlegających kontroli § 23 Obowiązki informacyjne producenta wyrobów winiarskich

§ 23 Obowiązki informacyjne producenta wyrobów winiarskich
Dz.U.2020.0.262 t.j. - Rozporządzenie Ministra Rozwoju i Finansów z dnia 10 maja 2017 r. w sprawie kontroli celno-skarbowej niektórych wyrobów akcyzowych
2. Wykazy, o których mowa w ust. 1, zawierają:
1) określenie wyrobów winiarskich, które będą produkowane;
2) datę i planowaną godzinę rozpoczęcia procesu produkcji, w tym nastawu, alkoholizowania oraz przekazania wyrobów winiarskich z magazynu do przerobu;
3) ilość i rodzaj surowców użytych do produkcji wyrobów winiarskich;
4) numery i pojemność naczyń, w których będzie przeprowadzona fermentacja;
5) datę i godzinę rozpoczęcia obciągu wyrobów winiarskich po ukończeniu fermentacji;
6) przewidywaną ilość wyrobów winiarskich.
3. Przepis § 21 ust. 2 stosuje się odpowiednio do zmian w wykazach, o których mowa w ust. 1.

Uzyskaj dostęp
do pełnej bazy
ponad 260 000
orzeczeń.
Sprawdź
LexLege - Baza aktów prawnych i orzecznictwa
LexLege na 24 godziny
1-dniowy dostęp do bazy orzecznictwa, interpretacji podatkowych i aktów prawnych
Cena:
20,00 zł
LexLege na 1 miesiąc
31-dniowy dostęp do bazy orzecznictwa, interpretacji podatkowych i aktów prawnych
Cena:
49,00 zł
LexLege na 12 miesięcy
365-dniowy dostęp do bazy orzecznictwa, interpretacji podatkowych i aktów prawnych
Cena:
279,00 zł